Extra ruimte

kronkel

Hoewel we vergeleken met andere scholen niet zo veel kleuters hebben, kom je in een kleuterlokaal (bijna) altijd ruimte tekort. Het leermateriaal neemt veel ruimte in (reken- en taalspellen in grote houten kisten) en ook het spelen vraagt veel ruimte (huishoek met meubeltjes, bouwhoek met veel bouwmateriaal).

Dit schooljaar zijn we bovendien aan de slag gegaan om meer te leren door te spelen in hoeken. Zo hebben we bijvoorbeeld het thema gezondheid gehad (met een ziekenhuis en een apotheek), en het thema tuincentrum waar kinderen van alles leren over plantjes en de plantjes ook verzorgen en verkopen. Bovendien ontwerpen ze tuinen en leggen ze bestratingen. Dus naast de standaard inrichting van een kleuterlokaal, vragen ook de projecthoeken flink wat ruimte.

Afgelopen weekend heeft de firma speelhuisje.nl een mooie speelwerkverdieping in het kleuterlokaal geplaatst. De huishoek is nu boven het tuincentrum. Heeft u het nog niet gezien? Loop dan even binnen op school, wij zijn er erg blij mee. Om te zorgen dat het netjes blijft, mogen de kinderen alleen naar boven als ze hun schoenen uitdoen. Verder is de afspraak dat de voeten op de vloer blijven (zodat ze in ieder geval niet over het hekje gaan).

In de grote hal staan nu ’treinbankjes’ met tafeltjes waar kinderen in kleine groepjes kunnen werken. Dat geldt ook voor het kamertje naast groep 6/7/8.

Het is de bedoeling om ook het meubilair in de klassen te vervangen, maar daar wordt nog aan gewerkt!