Ontruimingsoefening

kronkel

Op donderdag 7 september hadden we een niet-geplande ontruimingsoefening. Het brandalarm ging 15 keer in een half uur af. We hebben geen rook, geen vuur kunnen ontdekken. Loos alarm dus, maar wel heel langdurig!

Ook bij de vorige ontruiming (rook uit de oven bij het kinderdagverblijf), vroegen de leerlingen al waarom de cavia’s niet werden ontruimd. Natuurlijk zijn in onze maatschappij mensen belangrijker dan cavia’s. Maar we proberen de kinderen bij te brengen dat ze goed voor huisdieren moeten zorgen. We hebbben onze ontruimingsprocedure daarom aangepast. Groep 6/7/8 heeft uitleg gekregen hoe ze de caviakooi snel kunnen oppakken. Bij het ontruimen besluit de leerkracht of het veilig is om door de grote hal naar buiten te gaan en of het veilig is om tijdens het langslopen met vier leerlingen de caviakooi op te pakken. Dit ging tijdens de oefening heel goed. Ook voor Shiba heeft groep 6/7/8 een riem, zoda Shiba niet telkens op zoek gaat naar Yvonne die binnen aan het ontruimen is. De kleuters hebben een evacuatiekoord gekregen waardoor het makkelijker is om bij elkaar te blijven.

We hebben met de oefening niet de slow-whoop gebruikt, die waren we na 7 september helemaal zat! We stonden supersnel allemaal buiten, met cavia’s en hond aan de lijn! Ook de kinderen van het kinderdagverblijf waren heel snel op de verzamelplaats! Petje af voor iedereen.