Tuincentrum

kronkel

De eerste twee weken van het nieuwe thema ‘Groeien en bloeien / tuincentrum’ zitten erop.

Wat zijn wij hier al druk mee geweest. Er is een tuincentrum ingericht, in de bouwhoek zijn terrassen gemaakt, er is tuinkers gezaaid, we hebben een bezoekje gebracht aan Westrienen en we hebben nieuwe boeken bij het thema.

Afgelopen week bij de inloop zijn de kinderen druk geweest met puzzelen. In het portfolio zit een puzzelrups. Iedere keer wanneer het lukt om zelfstandig een puzzel van x stukjes te maken, mogen de kinderen een deel van de rups kleuren. Er zijn al heel wat stukjes ingekleurd, de grootste puzzel bestaat uit 64 stukjes.

Deze week staat de inloop in het teken van Koningsdag. Er zijn kleurplaten, er is een bordspel waarbij het doel is om bij de troon van de koning te komen en er is een memoryspel met verschillende kronen.

Vorige week vrijdag hebben we afval geprikt en we hebben de muziekweek met de hele school dansend en zingend afgesloten met het lied ‘Energie’. Het zingen en dansen is nog niet voorbij, voor de Koningsspelen zijn we aan het oefenen met het lied van Kinderen voor kinderen ‘Daba die daba daa’.

Het cijfer dat afgelopen week is aangeboden was de 11, deze week wordt het cijfer 12 aangeboden.

De letter t stond afgelopen week centraal, deze week wordt de letter l aangeboden. Iedere dag gaat de tas met de letterdief met iemand mee naar huis en komt de volgende dag weer op school met een voorwerp waar de letter van de week in zit. Dit voorwerp komt op onze lettertafel te staan. De kinderen herkennen steeds meer letters, dit is zo leuk om te horen.