Wat doen we in 3/4/5?

kronkel

Groep 3 sluit deze week kern 1 van veilig leren lezen af. De kinderen hebben in kern 1 de letters: p, aa, r, e en v erbij geleerd. Daarmee kunnen ze al veel woorden maken en lezen. De kinderen merken dat ze steeds meer woorden kunnen lezen en krijgen hier plezier in. Ze ontdekken dat ook het schrijven van de letters en woordjes na even oefenen beter gaat. Zo ervaren ze de leerkuil: eerst kun je het niet, maar door te oefenen kun je het leren. Groep 3 mag ook nog regelmatig even bij groep 1/2 gaan spelen.

Groep 4 maakt een grote stap van groep 3 naar 4. Ze zijn niet meer de jongste kinderen in de groep en we verwachten daarom meer van ze. Voor groep 4 ligt deze eerste weken de nadruk vooral op rekenen, taal en lezen. Het schrijven in schriftjes oefenen we uitgebreid, zodat ze dat de rest van hun schoolloopbaan netjes kunnen doen. En natuurlijk is er na hard werken ook tijd voor keuzewerk.

Ook groep 5 maakt een verandering mee. Ze werken nu vooral op het chromebook. Dat is even zoeken, waar al die letters te vinden zijn op het toetsenbord. Voor (mooi) schrijven gebruiken we de vulpen. Dat is even oefenen, maar dan merken we dat het schrijven er mooier uit gaat zien.